Är du i behov av akut tandvård?

Akuttandvård

Det kan vara oerhört jobbigt när dina tänder gör ont. Tandsmärta är utan tvekan en av de mest obekväma känslorna och kan förstöra dagen för dig tills du kan hitta lindring. Tyvärr finns det ingen enkel behandling för ömma tänder, eftersom tandbesvär kan bero på många oväntade scenarier eller sjukdomar. Att identifiera orsaken till din tandvärk är första steget för att fastställa en behandlingsplan. Hål i tänderna, tandköttsjukdom och Bruxism (tandgnissling) är några av de varligaste orsakerna.

Vad du ska göra om du har tandvärk

Om du upplever tandvärk är det första du bör göra att ringa din tandläkare. Att genomgå en tandundersökning kommer att säkerställa att du tar itu med orsaken till smärtan innan den förvärras ytterligare till en brådskande situation.

Du kan gärna ringa oss och beskriva din smärta för vår personal. Vi kan se till att du får vår tidigaste tillgängliga tid för att träffa tandläkaren samt att du får rekommendationer om vad du kan göra fram till ditt besök.

Det är ingen panik om din smärta uppstår då kliniken har stängt! Meddela oss genom att fylla i vår formulär om att bli uppringd när tandläkarmottagningen öppnar och fortsätt sedan med följande strategier:

Skölj munnen med mild saltlösning, eller saltvatten, några gånger dagligen. Detta kommer att hjälpa till att rengöra alla områden som kan vara en källa till smärta och minska obehag.
Placera en kall kompress (som en ispåse insvept i en handduk) på utsidan av ansiktet, direkt över smärtområdet, för att minska inflammation.
Ta ett receptfritt smärtstillande läkemedel för att lindra obehag.
Om din smärta förvärras eller blir outhärdlig, sök hjälp hos en akutmottagning som har öppet.

Akuttandvård

Att ha tandvärk kan vara bland det jobbigaste som finns. Därför är det viktigt att kunna få hjälp snabbast. Om du drabbas av tandvärk så är du i trygga händer hos oss. Vi har stor erfarenhet av akut tandvård och det gör att du som patient alltid kan lita på att du får möta en professionell tandläkare när du kommer till oss. Kontakta oss om du är i behov av akut tandvård. Vi är flexibla och kan erbjuda dig en tid snabbt.